Безкоштовний Семінар. Інвестиції в нерухомість Туреччини! Попередній запис в квітні 2018 р в містах Одеса,Київ,Дніпро, Запоріжжя
Залиш заявку на ознайомчий тур і отримай компенсацію вартості авіаквитків при покупці апартаментів
Україна, м.Одеса,65005
вул.Балковская 120\ 1, оф 621
тел\ ф : +380 48-737-31-47
тел: +38 099 562 43 21 (Viber)
skype: ctm-group
Email: mail@ctm-group.com.ua
Традиційна турецька кухня – ще одна причина, по якій ви просто зобов’язані відвідати цю країну. Класичні страви любить вся Туреччина: Аланія, Стамбул, Ізмір, Анкара, Фетхіє та всі інші міста. Причому багато їжі, ви знайдете не тільки в турецьких ресторанах, але й просто на вулиці, де все буде смачно й недорого!
Пропонуємо вашій увазі топ-12 традиційних страв турецької кухні:
1. Пілав (турецький плов). Готується не з рису, а з булгуру. Часто до такого плову додають баклажани, помідори, рибу й квасолю та подають як гарнір з йогуртом.
2. Куру фасольє. Цю страву з квасолі готують практично в будь-якому будинку в Туреччині. Квасолю спочатку замочують на ніч, а потім тушкують з маслом, цибулею, помідорами, томатною пастою і спеціями. На стіл куру часто подається з йогуртом та відварним рисом.
3.Кебаб. Турецькі кебаби бувають найрізноманітніші, але найчастіше готуються з баранини. Суть страви полягає в тому, що м’ясо маринується, нанизується на спеціальні шампури, смажиться на відкритому вогні, обрізається тоненькими шматочками і викладається в блюдо з лавашем або подається в свіжоспеченому хлібі.
4. Лахмаджун (турецька піца). Це тонке хрустке тісто у формі коржа, на яке викладається фарш із баранини або яловичини, болгарський перець, помідори, томатний соус, часник, цибуля, петрушка і лимон, все це посипається перцем та іншими приправами. Класичний лахмаджун важить 150-170 грам.
5. Кьофте. Це маленькі котлетки, які найчастіше готуються з суміші баранячого та яловичого фаршу. Їх формують вручну, смажать на сковороді, грилі, печуть або тушкують. Традиційно в кьофте додається багато спецій, а подаються вони в сендвічах, салатах з лука і зелені, соусами, хлібом.
6. Кокореч. Дуже оригінальне смажене блюдо, яке готується з баранячих кишок, рясно приправлених спеціями.
7. Симіт. Борошняне блюдо, що продається прямо на вулицях Туреччини з возів або підносів, які торговці несуть на голові. Симіт – це великий круглий бублик, рясно посипаний кунжутом або сезамом, обов’язкова частина сніданку в турецькому домі.
8. Сарма. Належить до закусочних страв та являє собою м’ясний фарш з рисом, загорнутий у виноградне листя. Сарма повинна бути гострою і пряної, а її правильна товщина не більше мізинця.
9. Менемен. Це омлет, названий на честь району в Ізмірі. Рецепт омлету включає смажену цибулю та перець, відварні помідори, петрушку і, зрозуміло, яйця. Найчастіше подається на сніданок.
10. Борек. Турецький пиріг, який готується різними способами. Найголовніше в ньому – багато начинки з картоплі, м’яса, шпинату, сиру, фаршу. Начинка може завертатися в тісто або ж укладатися між шарами пирога.
11. Баклава (пахлава). Традиційні солодощі – тонке укладене шарами тісто, залите солодким сиропом та пересипане різними горіхами (волоськими, фундуком або фісташками), шоколадом, каштаном.
12. Лукум. Турецькі солодощі, які готуються з борошна або цукру, крохмалю та різних начинок (мигдаль, манка, кокос, журавлина).
Не варто також забувати традиційні напої: турецький чай, який п’ють з маленьких скляних стаканчиків; кава, що вариться прямо на вулиці на вугіллі та кисломолочний айран.